03.29.2020 18:36

30 de milioane de Golf-uri in 39 de ani

Volkswagen a anuntat oficial ca uzina proprie din Wolfsburg a produs exemplarul Golf cu numarul 30 de milioane, la 39 de ani de la startul productiei oficiale a modelului Volkswagen, timp in care masina europeana cel mai bine vanduta din istorie a ajuns la sapte generatii si la milioane de fani din intreaga lume.

“Istoria lui Golf este in acelasi timp istoria progresului auto. Cu tehnologii precum tractiunea fata a primei generatii, debutul TDI-ul pe cel de-al treilea Golf, ESC si cutia cu doua ambreiaje pe Golf 4 si cu sistemul de franare automata post-coliziune de pe cea mai recenta generatie, aceasta masina continua sa democratizeze progresul”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie Volkswagen AG, Martin Winterkorn.

Prima generatie Golf a fost prezentata oficial in 1974, designul si dispunerea motorului (frontala in loc de posterioara) subliniind o diferenta majora fata de ceea ce exista pana atunci in gama Volkswagen. Semnat de Giorgetto Giugiaro, primul Golf a continuat sa stea pe piata pana in 1983, primind o serie de derivate interesante. Astazi, Golf se afla la a saptea generatie, aceasta fiind lansata pe piata in toamna anului trecut.

Modelul cu numarul 30.000.000 – un Golf TDI BlueMotion, cea mai eficienta versiune din istoria compactei germane – va fi prezentat sambata publicului si angajatilor uzinei din Wolfsburg, fiind vedeta unui eveniment Porti Deschise. Masina va ajunge ulterior la muzeul Volkswagen.

Sursa: automarket.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto