12.07.2019 21:28

2013: posibil cel mai slab an

Piata auto din Romania ar putea avea in 2013 cel mai slab an din 2000 incoace

Faptul ca vânzarile de autoturisme noi scad încontinuu din 2007 pâna astazi nu mai este un secret pentru nimeni. Mai greu de acceptat, dar destul de vizibil este faptul ca anul 2013 ar putea fi cel mai slab din istoria recenta a pietei auto românesti. Desigur, daca nu cumulam vânzarile de masini noi cu cele de ocazie, care cresc substantial.

Conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în perioada ianuarie – august din acest an au fost înmatriculate cu 17,59% mai putine autoturisme noi decât în perioada similara din 2012. Acest recul corespunde intrarii în circulatie a doar 36.582 de masini noi. Ei bine, pornind de la acest rezultat, o simpla proiectie ne arata ca, pâna la finalul lui 2013, numarul înmatricularilor ar putea ajunge la cel mult 58.000 de unitati. Aceasta valoare este sensibil mai mica decât cea pe care Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) o raporta la finalul lui 2000, adica 66.000 de unitati. Pe atunci, APIA considera rezultatul drept cel mai slab de când asociatia realizeaza statistici ale vânzarilor.

APIA

Citeste articolul integral in Capital.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto