- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

2013: peste 200.000 de masini de ocazie

Posted By Florin Morariu On 10 octombrie 2013 @ 11:07 In Articole | No Comments

In acest an parcul auto din Romania va creste cu peste 200.000 de masini de ocazie.

Atât de mult discutatul si disputatul timbru de mediu nu are deloc efectul pe care autoritatile române îl clamau la începutul anului. În loc ca numarul de masini uzate sa se reduca drastic, acesta creste accelerat.

Astfel, conform raportului Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în primele 8 luni din 2013 au intrat în circulatie nu mai putin de 146.530 de astfel de autoturisme, cu 37,24% mai multe decât în perioada similara din anul precedent.

Deloc surprinzator pentru cei care au analizat formulele de calcul ale acestui bir înca din momentul anuntului facut de Guvern; românii înmatriculeaza zilnic zeci de masini, majoritatea cu vechimi mari si norme de poluare Euro II, Euro I sau chiar non-Euro.

Din nefericire, ambitia autoritatilor române de a impune un timbru de mediu care avantajeaza masinile vechi din cauza constrângerilor reglementarilor europene are exact efect invers fata de cel asteptat.

Astfel, în loc ca românii sa înmatriculeze masini noi sau second-hand cu vechimi de doi-trei ani, asistam la o crestere galopanta a achizitiilor de vehicule foarte vechi si, prin urmare, ieftine.

Second-hand [1]

Citeste articolul integral in Capital [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/2013-peste-200-000-de-masini-de-ocazie.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/10/Second-hand.jpg

[2] Capital: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/peste-200000-de-masini-de-ocazie-intra-anul-acesta-in-parcul-auto-187476.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.