07.12.2020 18:07

2013: peste 200.000 de masini de ocazie

In acest an parcul auto din Romania va creste cu peste 200.000 de masini de ocazie.

Atât de mult discutatul si disputatul timbru de mediu nu are deloc efectul pe care autoritatile române îl clamau la începutul anului. În loc ca numarul de masini uzate sa se reduca drastic, acesta creste accelerat.

Astfel, conform raportului Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în primele 8 luni din 2013 au intrat în circulatie nu mai putin de 146.530 de astfel de autoturisme, cu 37,24% mai multe decât în perioada similara din anul precedent.

Deloc surprinzator pentru cei care au analizat formulele de calcul ale acestui bir înca din momentul anuntului facut de Guvern; românii înmatriculeaza zilnic zeci de masini, majoritatea cu vechimi mari si norme de poluare Euro II, Euro I sau chiar non-Euro.

Din nefericire, ambitia autoritatilor române de a impune un timbru de mediu care avantajeaza masinile vechi din cauza constrângerilor reglementarilor europene are exact efect invers fata de cel asteptat.

Astfel, în loc ca românii sa înmatriculeze masini noi sau second-hand cu vechimi de doi-trei ani, asistam la o crestere galopanta a achizitiilor de vehicule foarte vechi si, prin urmare, ieftine.

Second-hand

Citeste articolul integral in Capital 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto