07.11.2020 17:00

20.000 de tichete pentru Programul „Rabla 2013″ incepand cu 15 mai

  • Potrivit raportului AFM pe 2012 prin programului „Rabla” au fost casate 44.857 autovehicule uzate, au fost achizitionate 15.149 de autovehicule noi, dintre care 4.740 de origine autohtona.

 

  • Pentru achizitionarea autovehiculelor noi au fost utilizate 44.688 de tichete valorice, din cele 45.000 alocate. AFM a alocat anul trecut un buget de 171.000.000 de lei, din care s-au cheltuit 153.888.600 de lei.

 

Administratia Fondului de Mediu (AFM) va emite 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla 2013″ incepand cu 15 mai, insa anunta o serie de modificari in acest an. Potrivit ministrului Rovana Plumb, tichetul valoric de 1.500 de euro va fi transmisibil, dar reducerea de pret la achizitionarea unei masini noi va fi reprezentata de contravaloarea unui singur tichet, spre deosebire de anii trecuti. Premierul Victor Ponta s-a declarat de acord cu masura anuntata de Plumb.

Programul de reinnoire a parcului auto va fi redenumit, acesta nu se va mai numi „Rabla”, si se are in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare. Programul „Rabla” pe 2013 a fost lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului in 15 aprilie. Timp de o saptamana, persoanele interesate au putut trimite sugestii si propuneri.

Desfasurarea programului va fi cuprinsa intr-un ghid de finantare, aprobat prin ordin de ministru, si nu va mai fi necesara adoptarea lui de catre guvern.

Prima de casare va creste de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, relateaza agentia de presa Mediafax. Conform aceleiasi surse programul s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, se va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene.

Pogramul „Rabla” se adreseaza persoanelor fizice sau juridice care detin in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele lor, precum si unitatilor administrativ-teritoriale, institutiilor publice si institutelor de cercetare-dezvoltare infiintate ca institutii publice. Autovehiculul trebuie sa aiba o vechime de minim 10 ani si sa fie in stare de functionare.

Proprietarii care vor sa intre in program trebuie sa fie persoane fizice/juridice avand domiciliul sau resedinta in Romania, sa detina in proprietate un autovehicul uzat, inmatriculat de cel putin un an pe numele lor, ori, dupa caz, mostenitorii sai.

Prima de casare va fi exprimata printr-un tichet cu valoare nominala. In maxim 45 de zile de la intrarea in posesia sa, proprietarul poate depune tichetul valoric la dealerul auto de unde se doreste masina noua.

Mai multe detalii in ghidul de finantare

Ana-Maria Suciu

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto