05.24.2020 22:33

100 de ani pentru sistemele de iluminare

In acest an se sarbatoreste 100 de ani de la începerea productiei sistemelor de iluminare

Primul far Bosch considerat gata pentru productia de serie a aparut în anul 1913, iar acest lucru a contribuit esential la dezvoltarea companiei Bosch ca fiind furnizorul universal de piese de schimb pentru autovehicule. Un secol mai târziu, Bosch continua sa ofere o gama completa de optiuni de iluminat, special pentru a raspunde nevoilor pietei.

far-4

Pâna în anul 1913, compania Bosch a produs aproape exclusiv sisteme de aprindere. Piata auto a fost în permanenta schimbare începând cu acea vreme – vehiculele de lux si masinile sport deveneau din ce în ce mai populare, iar Robert Bosch a recunoscut perspectivele favorabile pentru a introduce iluminatul electric în cadrul vehiculelor. Munca de concepere si de dezvoltare a început în anul 1910, iar în 1913 “lumina Bosch” a fost gata pentru productia de serie. Sistemul era format dintr-un far, un alternator, o baterie si un comutator. Acest sistem de iluminat a fost un pas înainte remarcabil pentru Bosch – a fost momentul care a dus la dezvoltarea companiei germane, transformând-o într-un furnizor universal de componente auto si punând bazele competentelor electrice/electronice de astazi.

far-1

Lumina care indica viitorul – Tehnologia actuala Bosch de iluminare

Astazi, tehnologia Bosch de iluminare satisface chiar si cele mai complexe cerinte. Gama completa de produse de iluminat pentru vehiculele comerciale include faruri, lampi auxiliare, girofaruri, precum si o gama completa de becuri auto. Noile produse Bosch, cum ar fi proiectoarele de faza lunga Light-Star sau becurile auto din gama Trucklight Maxlife demonstreaza faptul ca Bosch continua sa stabileasca noi standarde prin inovatiile sale.

far-2

Cele mai importante sisteme Bosch de iluminat

Light-Star – Far robust pentru faza lunga, cu o luminozitate excelenta si un design atractiv

Trucklight Maxlife – O gama larga de becuri auto profesionale pentru cele mai dificile conditii de functionare si eficienta îmbunatatita

Rallye 225 Highlight (Xenon and Halogen) – Sistem de lentile proiectate electronic pentru o eficienta maxima a luminii, cu o lampa de pozitie cu LED-uri integrate în forma logo-ului Bosch
Bosch automotive bulbs – Robuste, fiabile si durabile, pentru cele mai diverse cerinte

far-3

Momente de referinta din istoria Bosch

1913: Primul far Bosch

1957: Primul far cu faza scurta asimetrica

1971: Primul far având bec cu filament dublu H4, folosind aceea?i oglinda pentru ambele faze

1991: Aparitia sistemului Bosch-Litronic cu becuri cu descarcare prin Xenon, obtinând o lumina de 2,5 ori mai puternica

2003: Aparitia sistemelor avansate de vizibilitate, cu posibilitatea de orientare dupa traiectoria vehiculului

2009: Nightvision – sistemul computerizat de asistare a soferului prin camere cu infrarosu

Nightvision

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În anul fiscal 2012, vânzarile acestuia au fost de 31.100.000.000 Euro sau 59% din cifra de vânzari totala a grupului. Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto. La nivel mondial, aproximativ 177.000 de angajati din sectorul Tehnologiei Auto activeaza în sapte domenii de activitate: tehnologii de injectie pentru motoarele cu ardere interna, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternativa, sisteme de siguranta activa si pasiva, functii de asistenta si confort, sisteme de informare si comunicare la bord, precum si servicii si tehnologii pentru domeniul aftermarket. Bosch este autorul unor importante inovatii în industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul antiderapare ESP® si tehnologia diesel common-rail.

Bosch-light--afis

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto